Atidaryti paeišką Grafinis elementas
Atidaryti paiešką Grafinis elementas
Uždaryti paieškos laukelį
Aktualu

Tarptautinės antikorupcijos konferencijos renginiai – atviri visuomenei

Vilniaus Gedimino pilis

Vilnius, govilnius.lt nuotr.

Pranešimas spaudai | 2024 06 12

Birželio mėnesį Lietuva suvienys viso pasaulio skaidrumo architektus į Tarptautinę antikorupcijos konferenciją (IACC 2024) – svarbiausią ir didžiausią pasaulyje forumą, suburiantį kovos su korupcija ekspertus, politikos formuotojus, praktikus, akademinę bendruomenę. 21-oji IACC vyks birželio 18–21 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Visuomenė kviečiama į jiems skirtus atvirus renginius – filmų festivalį „Films4Transparency“ ir „Break free!“ aktyvizmo, muzikos ir kino festivalį.

Filmų stop kadrų koliažas, organizatorių iliustracija.

Filmų stop kadrų koliažas, organizatorių iliustracija.

„Organizuojama didžiausia pasaulyje antikorupcijos konferencija suvienys ne tik šios srities ekspertus ir aktyvistus, bet ir kvies visuomenę susiburti. Jei norime tikėtis reikšmingų pokyčių, diskusijos mums visiems svarbiais klausimais turi vykti įvairiose auditorijose. Kviečiu dalyvauti ir nelikti abejingiems“, – sako Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius Linas Pernavas.

Linas Pernavas

Linas Pernavas

Dar prieš konferenciją, birželio 16 d., prasidėsiantis filmų festivalis kvies diskutuoti visuomenei jautriais klausimais, kurie bus keliami ir IACC 2024: kodėl tie, kas nesilaiko taisyklių dažnai išvengia atsakomybės, kaip apsaugosime tuos, kurie gina demokratiją, kas nutinka, kai susivienijame prieš neteisybę.

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į kino centrą „Skalvija“ birželio 16, 17, 18 ir 19 dienomis, kur vyks šių dokumentinių filmų peržiūros: „Didysis melas“, „Aš esu Berta“, „Grobis“ ir „Tylos būsena“. Filmai bus rodomi originalo kalbomis su titrais lietuvių ir anglų kalbomis. Po peržiūrų dalyvių lauks susitikimai ir diskusijos su režisieriais ir kitais kviestiniais svečiais.

IACC – tai svarbiausias pasaulinis antikorupcinis forumas, siekiantis kovoti su didžiausiomis korupcijos grėsmėmis šiuolaikiniame pasaulyje bei nuo 1983 m. sėkmingai darantis įtaką pasaulinei politinei ir ekonominei darbotvarkei. Kas dvejus metus IACC organizuojama vis kitoje pasaulio šalyje: 2022 metais IACC vyko JAV, 2020 m. – Pietų Korėjoje, 2018 m. – Danijoje, 2016 m. – Panamoje, 2015 m. – Malaizijoje, 2012 m. – Brazilijoje.

Grafinis elements
Grafinis elements
Grafinis elements
Grafinis elements
Komentuoki