Atidaryti paeišką Grafinis elementas
Atidaryti paiešką Grafinis elementas
Uždaryti paieškos laukelį
X

Paremk portalą manoteises.lt!

Ir tau patinka manoteises.lt? Paremk portalą, skirdama (s) 1,2 % gyventojų pajamų mokesčio Lietuvos žmogaus teisių centrui. Nes kiekviena istorija svarbi!

Reklaminis baneris Reklaminis baneris
Aktualu

Projekto apie paraolimpiečius autoriai pelnė tarptautinį apdovanojimą

Fotografija iš projekto „Galia nugalėti“. Bertos Tilmantaitės nuotr.

manoteises.lt | 2017 01 19

Agentūros „Nanook“ projektas „Galia nugalėti“, pasakojantis apie Lietuvos parolimpiečius, įvertintas kaip geriausias 2016-ųjų multimedijos žurnalistikos darbas „New Media Writing“ konkurse.

Lietuvių darbas nugalėjo tarptautinių žurnalistikos projektų kategorijoje. Ji skirta istorijoms, pateiktoms inovatyvia skaitmenine forma. Vienas pagrindinių konkurso reikalavimų – išnaudoti skaitmeninių medijų technologines galimybes ir papasakoti istoriją tokiu būdu, kokiu negalėtų tradicinės žiniasklaidos priemonės. Bornmuto universiteto organizuojamame kasmetiniame konkurse ši kategorija vertinta pirmą kartą.

Multimedijos projektas „Galia nugalėti“ pradėtas 2016-ųjų liepą, kada Lietuvos parolimpiečiai ruošėsi žaidynėms Rio de Žaneire. Prieš sportininkams išvykstant į varžybas, „Nanook“ agentūros žurnalistai Berta Tilmantaitė, Sofija Korf, Karolis Pilypas Liutkevičius ir Mindaugas Drigotas pradėjo dokumentuoti jų pasiruošimą. Kūrėjai siekė ne tik užfiksuoti jų treniruotes, papasakoti asmenines istorijas, bet ir įsigilinti į žmonių su negalia problemas Lietuvoje. Rugpjūtį surinkta informacija virto interaktyviu multimedijos projektu, sudarytu iš tekstų, nuotraukų, iliustracijų, informacijos vizualizacijos ir video pasakojimų. Projektas  „Galia nugalėti“ buvo publikuojamas naujienų portale „15min.lt“ ir agentūros tinklalapyje.

 „Simboliška, kad parolimpiečiai iš žaidynių Lietuvai parvežė net du aukso ir vieną sidabro medalį. Su šiuo projektu mūsų komanda jau irgi laimėjo du pirmos ir vieną antros vietos apdovanojimus, ir nors jie neprilygsta Parolimpiniams medaliams, džiaugiamės, jog projektas yra matomas bei vertinamas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Šitaip neįgaliųjų bei neįgaliųjų sporto problemos sulaukia daugiau dėmesio, diskusijų ir, tikėkimės, sulauks pokyčių“, – sakė B. Tilmantaitė.

Apdovanojimus organizavo Bornmuto universitetas ir labdaros kompanija „if:book UK“ Didžiojoje Britanijoje.

Projektas „Galia nugalėti“ įvertintas ir 2016 m. Metų sportininkų ir žurnalistų apdovanojimuose. Jis buvo pripažintas kaip „Geriausias metų sporto vaizdo reportažas“ ir užėmė antrąją vietą „,Metų sporto iniciatyvos“ nominacijoje.

Grafinis elements
Grafinis elements
Grafinis elements
Grafinis elements
Komentuoki